Psychologie en Spiritualiteit

Quality Spirituality is een tak van Quality Psychology waarbinnen ik wetenschappelijk onderzoek uitvoer en spirituele consulten en coachingstrajecten aanbied.

Opgegroeid in een hindoeïstische priestersfamilie is spiritualiteit een rode draad door mijn leven. Van jongs af aan heb ik interesse in onder andere diverse levensbeschouwingen, oude beschavingen, astrologie, tarot, edelstenen, the law of attraction, meditatie en yoga. Spiritualiteit betekent voor mij een zoektocht naar balans, en innerlijke kracht. Daarnaast leidt dit pad tot persoonlijke groei en ontwikkeling en stimuleert het mij om te leven vanuit mijn hart. Psychologie is een passie van mij en is verbonden met spiritualiteit. Binnen Quality Spirituality worden psychologie en spiritualiteit op diverse manieren gecombineerd.

Naast mijn opleiding tot klinisch psycholoog/psychotherapeut, heb ik een opleiding gevolgd tot medium en trancehealing therapeut bij Jaco Elken. Dit heeft gezorgd voor meer spirituele groei en ontwikkeling bij mijzelf en de ontwikkeling van vaardigheden om anderen te helpen middels spirituele consulten.

Wetenschappelijk onderzoek

Naast spirituele consulten en coachingstrajecten voer ik in het kader van mijn opleiding tot specialist wetenschappelijk onderzoek uit naar het effect van ayahuasca op onder andere de mentale veerkracht. Het effect van ayahuasca wordt vergeleken met breathwork van Peggy Dylan. Dit onderzoek voer ik uit in samenwerking met de Universiteit van Maastricht.

Ik heb zelf een aantal keren aan ayahuasca ceremonies mogen deelnemen. Het voelde alsof ik in een nacht een psychotherapietraject had afgerond en dat mijn innerlijke kind op dat moment warmte, liefde en heling had ontvangen. Ik kreeg allerlei inzichten, her-evalueerde oude herinneringen en was onder de indruk van mijn ervaring. Ik vroeg mij af of dit ook baat zou kunnen hebben bij patiënten met psychische klachten? Bijvoorbeeld bij schematherapie, waarbij het innerlijke kind centraal staat. Op deze manier is mijn interesse voor dit onderzoek ontstaan.

In de toekomst wil ik meer wetenschappelijk onderzoek uitvoeren naar spirituele geneeswijzen en psychologie, zoals bijvoorbeeld trancehealing.

 

Spirituele consulten

Wanneer je vast loopt in het leven of stress ervaart, bijvoorbeeld op het gebied van werk of relaties, maar jij geen psychische klachten ervaart, kunnen we via een spiritueel consult onderzoeken waar je precies tegen aanloopt. Als jij psychische klachten ervaart adviseert Quality Psychology dit te bespreken met jouw huisarts, deze kan je verwijzen voor de juiste hulp.

In de toekomst (verwachting vanaf 2022) kunt u bij Quality Psychology ook terecht voor psychologische behandelingen voor de basis- en specialistische GGZ, dit zal los staan van spirituele consulten.

 

Hoe ziet een spiritueel consult eruit?

We maken kort kennis en jij geeft aan waar je tegen aanloopt of wat jouw vragen zijn. Daarnaast ga ik invoelen wat er mogelijk (on)bewust speelt. We met jouw ziel en gidsen en met mijn gidsen. We kunnen bijvoorbeeld onderzoeken waar bepaalde angsten vandaan komen? Of waarom het nemen van een bepaalde beslissing niet lukt? Dit kan in de jeugd zijn ontstaan of in vorige levens. Dan pakken we de (emotionele, mentale, etc) blokkades aan. Vaak geef ik ook heling op de chakra’s, omdat er vaak blokkades zijn. Daarnaast maak ik gebruik van edelstenen, mijn handen, stemvorken of een ankh om te helen met behulp van mijn gidsen. Hiernaast gebruik ik orakel en/of tarotkaarten voor meer verdieping of een boodschap die naar je huis mee mag nemen om eventueel verder mee aan de slag te gaan.

 

Coachingstrajecten

Tijdens een coachingstraject wordt in kaart gebracht op welke levensgebieden jij vastloopt en zal ik op maat een coachingstraject voor jou persoonlijk ontwikkelen. Veel voorkomende doelen binnen coachingstrajecten, is het vinden van een balans tussen alle onderdelen van ons drukke bestaan; werk, opleiding, sporten, sociaal leven, hobby’s etc.

Het coachingstraject bevat elementen uit zowel spirituele consulten als uit psychologie. Bijvoorbeeld leren om meer te leven vanuit je hart en te vertrouwen vanuit jouw intuïtie in plaats van het nemen van uitsluitend rationele beslissingen. Samen met jou gaan we kijken hoe je hier meer in balans in kan vinden, meer in je eigen kracht kan gaan staan en leren om prioriteiten te stellen.

 

Hoe ziet een coachingstraject eruit?

We starten met een intakegesprek, waarin we kennis maken en wij de knelpunten in kaart brengen en het doel van het coachingstraject bepalen. Daarna zal het coachingstraject starten. Naast de sessie is het van belang om hetgeen wat besproken is bezig te zijn, om patronen te doorbreken. Je krijgt dan ook thuisopdrachten mee, om aan de slag te gaan. Verder zullen wij regelmatig evalueren hoe jij het coachingstraject ervaart en wat jij nog meer nodig hebt.

 

Wat is jouw investering?

 

Een spiritueel consult bedraagt 88 euro, inclusief btw.

(+/- 50-60 minuten)

Een coachingssessie bedraagt 111 euro, exclusief btw.

(+/- 45 minuten)

Een intakegesprek voor een coachingstraject bedraagt 111 euro, exclusief btw.

(+/- 90 minuten)

 

De spirituele consulten, coachingstrajecten en tarotconsulten worden niet vergoed door de zorgverzekeraar. Mogelijk worden de coachingstrajecten vergoed door jouw werkgever. Hiervoor kan ik op verzoek een factuur opstellen.

Alle consulten kunnen uitsluitend via de pin worden voldaan.