Psychologie en Spiritualiteit

Quality Spirituality is een tak van Quality Psychology waarbinnen ik wetenschappelijk onderzoek uitvoer en spirituele consulten aanbied.

Opgegroeid in een hindoeïstische priestersfamilie is spiritualiteit een rode draad door mijn leven. Van jongs af aan heb ik interesse in onder andere diverse levensbeschouwingen, oude beschavingen, astrologie, tarot, edelstenen, the law of attraction, meditatie en yoga. Spiritualiteit betekent voor mij een zoektocht naar balans en innerlijke kracht. Daarnaast leidt dit pad tot persoonlijke groei en ontwikkeling en stimuleert het mij om meer te leven vanuit mijn hart. Psychologie is een passie van mij en is verbonden met spiritualiteit. Binnen Quality Spirituality worden psychologie en spiritualiteit op diverse manieren gecombineerd.

Naast mijn opleiding tot klinisch psycholoog/psychotherapeut, heb ik een opleiding gevolgd tot medium en trancehealing therapeut. Dit heeft gezorgd voor meer spirituele groei en ontwikkeling bij mijzelf en de ontwikkeling van vaardigheden om anderen te helpen middels spirituele consulten.

Wetenschappelijk onderzoek

Naast spirituele consulten, heb ik in het kader van mijn opleiding tot specialist wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd naar het effect van ayahuasca op onder andere de mentale veerkracht. Het effect van ayahuasca wordt vergeleken met breathwork van Peggy Dylan. Dit onderzoek heb ik uitgevoerd in samenwerking met de Universiteit van Maastricht. Het artikel wordt op moment afgeschreven en zal ter publicatie worden aangeboden. Wanneer het artikel gepubliceerd is, zal ik het hier delen (dec 2022).

Ik heb zelf een aantal keren aan ayahuasca ceremonies mogen deelnemen. Het voelde alsof ik in een nacht een psychotherapietraject had afgerond en dat mijn innerlijke kind op dat moment warmte, liefde en heling had ontvangen. Ik kreeg allerlei inzichten, her-evalueerde oude herinneringen en was onder de indruk van mijn ervaring. Ik vroeg mij af of dit ook baat zou kunnen hebben bij mensen met psychische klachten? Bijvoorbeeld bij mensen die schematherapie volgen, waarbij het innerlijke kind centraal staat. Op deze manier is mijn interesse voor dit onderzoek ontstaan.

In de toekomst wil ik meer wetenschappelijk onderzoek uitvoeren naar spirituele geneeswijzen en psychologie, zoals bijvoorbeeld trancehealing.

 

Trancehealing consulten

Wanneer je vast loopt in het leven of stress ervaart, bijvoorbeeld op het gebied van werk of relaties, maar jij geen psychische klachten ervaart, kunnen we via een spiritueel consult onderzoeken waar je precies tegen aanloopt. Als jij psychische klachten ervaart adviseert Quality Psychology dit te bespreken met jouw huisarts, deze kan je verwijzen voor de juiste hulp.

Bij Quality Psychology kun je ook terecht voor psychologische behandelingen binnen de specialistische GGZ, dit staat los van spirituele consulten.

Hoe ziet een spiritueel consult eruit?

We maken kort kennis en jij geeft aan waar je tegen aanloopt of wat jouw vragen zijn. Daarnaast ga ik invoelen wat er mogelijk (on)bewust speelt. We werken met jouw ziel en gidsen en met mijn gidsen. We kunnen bijvoorbeeld onderzoeken waar bepaalde angsten vandaan komen? Of waarom het nemen van een bepaalde beslissing niet lukt? Dit kan in de jeugd zijn ontstaan, een intergenerationele oorzaak hebben of  te maken hebben met vorige levens. Dan pakken we de emotionele, mentale of spirituele blokkades aan. Regelmatig geef ik ook healing op de chakra’s, omdat er vaak blokkades zijn. Daarnaast maak ik gebruik van edelstenen, mijn handen, stemvorken, drum of een ankh om te helen met behulp van mijn gidsen. Hiernaast gebruik ik orakel- en/of tarotkaarten voor meer verdieping of een boodschap die naar je huis mee mag nemen om eventueel verder mee aan de slag te gaan.

Mem voelt zich na het consult vaak wat lichter en worden meer in de richting van hun Dharma (je doel op aarde) gebracht. Een consult is hiervoor vaak voldoende als men daarna actief aan de slag gaat met de aangereikte tools.

 

Tarot readings

Ruim 27 jaar geleden, toen ik ongeveer 14 jaar was heeft mijn zus mij kennis laten maken met tarot. Sindsdien heb ik vele tarotleggingen gedaan voor mijzelf en voor vrienden en familie. Later heb ik een cursus intuïtief tarot leggen hiervoor afgerond.

Hoe ziet een tarot reading eruit?

We maken kort kennis en jij geeft aan waar je tegenaan loopt of wat jouw vragen zijn. Ik werk met onder andere de tarotkaarten van Rider Waite en Osho Zen Tarot en kan ter aanvulling en/of verdieping gebruik maken van diverse orakelkaarten. Een tarot reading gaat gepaard met mediamieke inzichten.

 

Osho Sannyasin
Jaren geleden kwam de leer van Osho (Acharya Rajneesh/Bhagwan), een guru (spirituele leraar) op mijn pad. Ik kocht zijn tarot kaarten, Zen Tarot. Dit voelde voor mij vertrouwd, omdat ik mij al bezig hield met tarot. In de jaren die erop volgden heb ik mij meer verdiept in de leer van Osho.
In 2018 heb ik de Osho Ashram in Puna, India bezocht. Dit was een gemengde ervaring. Het is een soort perfecte droomwereld, waar geen ruimte is voor de ego. Waar ruimte is om jezelf te zijn, zonder sociaal wenselijk gedrag te vertonen. Een plek waar alles ok is. Je wordt gestimuleerd om je laten leiden door je hart en te leven vanuit de ziel. De ego en aangeleerd gedrag wordt enorm uitgedaagd.
In 2019 heb ik de Osho Ashram in Rishikesh, India bezocht en in 2022 weer de Ashram in Puna. Na deze bijzondere ervaringen en inzichten heb ik besloten om mij nog meer te committeren aan de Osho meditaties en leefstijl en heb ik besloten de leefstijl van een Osho Sannyasin aan te nemen
Dit betekent onder andere dat je een naam uit een lijst door Osho opgesteld kiest en elke dag een van de Osho meditaties van een uur doet.
Mijn Sannyasin naam is Parvati en betekent de dochter van de bergen. Mijn favoriete stad in India is Rishikesh, deze ligt aan de voet van de Himalaya. Mijn Parnani (overgrootoma) heette ook Parvati. Onder andere om deze redenen resoneer ik met deze naam.

 

 

In de nabije toekomst zal ik spirituele bijeenkomsten organiseren die geïnspireerd zijn op de leer van Osho.
Houd de website in de gaten voor meer informatie.

 

Wat is jouw investering?

Een kennismakingsgesprek om te bespreken wat jij mogelijk nodig hebt. Dit gesprek is vrijblijvend en kosteloos. (15 minuten)

Er zijn 3 opties voor spirituele consulten met een indicatie van de inhoud, maar dit verschilt per consult. Het kan bijvoorbeeld zijn dat bij een consult van 60 minuten gewerkt wordt aan innerlijk kind problematiek.

Een spiritueel consult bedraagt 122 euro, inclusief btw. (60 minuten) Inhoud: contact met overleden dierbaren of het verwijderen van zwarte magie en entiteiten en eventueel chakra healing.

Een spiritueel consult bedraagt 188 euro, inclusief btw. (90 minuten) Inhoud: contact met overleden dierbaren en het verwijderen van zwarte magie en entiteiten,  chakra healing en innerlijk kind problematiek (meest gekozen).

Een spiritueel consult bedraagt 244 euro, inclusief btw. (120 minuten) Inhoud: contact met overleden dierbaren en het verwijderen van zwarte magie en entiteiten,  chakra healing, innerlijk kind problematiek, regressie naar vorige levens en blokkades.

Een uitgebreide tarot reading bedraagt 122 euro, inclusief btw. (60 minuten)

Een korte tarot reading bedraagt 66 euro, inclusief btw. (30 minuten)

Note: De spirituele consulten en tarot readings doe ik vanuit mijn rol als trancehealing therapeut en niet vanuit mijn rol als klinisch psycholoog-psychotherapeut. Het betreffen geen wetenschappelijk onderbouwde methoden en worden niet vergoed door de zorgverzekeraar.